۱۳۹۳-۰۱-۰۳

تهران، شهر همزیستی پورشه و پراید

هالی داگرِس، تحلیل‌گر و کارشناس امور خاورمیانه در قاهره و در موسسه مرور امور بین‌الملل قاهره به تحقیق مشغول است.او که آخرین بار در سال ۲۰۰۹ به ایران آمده بود در گزارشی تصویری در فارن‌ پالیسی از تجربه سفر اخیرش به ایران نوشته است.




 هالی داگرِس، تحلیل‌گر و کارشناس امور خاورمیانه در قاهره و در موسسه مرور امور بین‌الملل قاهره به تحقیق مشغول است. او که اصلیتی ایرانی‌آمریکایی دارد دوره شبابش را در ایران گذرانده است. داگرِس در ماه اوت سال جاری، در پی افزایش و شدیدتر شدن تحریم‌ها علیه ایران و تشدید صحبت از جنگ علیه ایران در محافل و رسانه‌های غربی، دوباره به ایران سفر کرده است. او که آخرین بار در سال ۲۰۰۹ به ایران آمده بود در گزارشی تصویری در فارن‌ پالیسی از تجربه سفر اخیرش به ایران نوشته است.
داگرِس که به خوبی از وضعیت اینترنت در ایران آگاه است، می‌نویسد: «من وی‌پی‌ان نداشتم و به همین‌خاطر نمی‌توانستم سراغ وب‌سایت‌های شبکه‌های اجتماعی بروم و با دوستانم و دنیای بیرون ارتباط برقرار کنم. در چنین شرایطی تنها ابزاری که می‌توانستم به واسطه آن مشاهداتم از ایران و زندگی روزمره در این کشور را با دیگران به اشتراک بگذارم نرم‌افزار شبکه ‌اجتماعی اینستاگرام بود که برخلاف دیگر شبکه‌های اجتماعی در ایران فیلتر نشده است.»
داگرِس در ادامه می‌نویسد: «در حال حاضر اگر واژه ایران را در اینستاگرام جست‌وجو کنید، دریچه‌ای به زندگی روزمره مردم ایران و گوشه‌ای از زیبایی‌های این کشور، که گاه در سایه جروبحث‌ها و منازعات سیاسی نادیده گرفته می‌شوند، به روی‌تان گشوده خواهد شد..»
داگرِس با آی‌پدش از تهرانِ پایتخت تا مشهد را رفته و بعد به اصفهان سفر کرده است. او عکس‌هایی را که در این شهرها از مردم و زندگی‌ روزمره‌شان گرفته است در مجموعه‌ای در وب‌سایت فارن‌پالیسی منتشر کرده است. عکس‌هایی از بازار بزرگ اصفهان گرفته تا برج‌های سربه‌فلک کشیده تهران، از رستوران باغ سالار در شاندیز تا رستوران کوهسارِ شمشک، از کلیسای وانک اصفهان تا ایستگاه متروی تجریش با معماری مدرنِ ایرانی‌شده‌اش، از مسافرانی که به دیدارِ موزه نادرشاه در مشهد آمده‌اند تا خودروی پورشه‌ گران‌قیمتی که در میدان قدس تهران حیرت او را برانگیخته است.
داگرِس برای هریک از عکس‌هایش که ایرانِ‌ واقعی را نشانِ مردمان غرب می‌دهد و سعی دارد آنها را از پروپاگاندای وحشتی که رسانه‌ها به راه انداخته‌اند برهاند، شرحی هم نوشته است زیر عکسی از تونل توحید:‌ «تونل توحید در تهران که نزدیک به دو مایل طول دارد و به خطرناک بودن شهرت یافته، مردم با سرعت از آن می‌گذرند و تدابیر ایمنی کافی برای موتورسیکلت‌ها وجود ندارد. اگرچه تابلوهای متعددی به آنها هشدار می‌دهد که وارد تونل نشوند، بسیاری از موتورسیکلت‌سواران باز هم وارد تونل می‌شوند و گاه زنده از آن بیرون نمی‌آیند.»
عکسی از برج میلاد هم با این نوشته همراه شده که: «برج میلاد، یکی از بلندترین ساختمان‌های جهان، که زمانی رستورانِ طبقه فوقانی‌اش بستنی‌هایی با روکش طلا و به قیمت ۲۵۰ دلار سِرو می‌کرد.» داگرِس زیر عکس دیگری که در میدان قدس گرفته می‌نویسد: «یک پرایدِ کیا و یک پورشه باکستر پشت چراغ قرمز در میدان قدس پایتخت کنار هم ایستاده‌اند. تهران در ۲۰۱۱ و پیش از خروج پورشه در ماه آوریل، پایتخت پورشه خاورمیانه بود. تهرانی‌ها سال گذشته بیشتر از هر شهر دیگری در منطقه از این خودروسازِ لوکس اتومبیل اسپورت خریدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

ترجمه کامل قانون مهاجرت غیرقانونی ۲۰۲۳ به انگلستان ( Illegal Migration Act 2023) + لینک لجستلیشن

  قانون مهاجرت غیرقانونی ۲۰۲۳ بخش ۳۷ - سال ۲۰۲۳ یک قانون برای تعیین مقررات و ارتباطات مرتبط با حذف افرادی از پادشاهی متحد که به نقض کنترل مه...